Twitter   Facebook   Youtube
024 - 645 08 76

Feiten & Fabels

Feiten en fabels

Cortisol

Om het stresshormoon Cortisol te reduceren en zo de vetopslag rond de buik te beperken volgen hier een aantal handige tips:

• Eet veel groeten en fruit
• Verminder de hoeveelheid cafeïne
• Train niet overmatig, dit wil zeggen dat je lichaam niet te lang belast moet worden (meer dan 60 min)
• Zoek overdag de buitenlucht en zon op
• Houd een gezond slaapritme aan
• Stop met roken
• Eet af en toe pure chocolade (minimaal 80% cacao)
• Vitamine B5, C en foliumzuur
• Veel knuffelen en nee dit is geen grap. Door te knuffelen maak je Oxytocine aan, dit is hét hormoon dat cortisol reguleert!

Bananen

Wist je dat het eten van bananen depressies kan voorkomen? In bananen zit Tryptofaan, een soort protëine die in het lichaam wordt omgezet in Serotonine!

Leningheid

Hoe lenig ben jij? Ga op de punt van een stoel zitten, recht de rug door je bekken te kantelen en je schouderbladen naar elkaar toe te trekken. Strek vervolgens 1 been uit waarbij je de tenen naar je toe trekt, en...... hoe ver kwam je? Kom langs bij een van onze vestigingen en krijg advies hoe je dit kan verbeteren! Go-4-it!

Van na 20:00 s'avonds eten word je dik..... Waar of niet waar?

Niet waar!

Een calorie is een calorie en wanneer je deze calorie tot je neemt heeft geen enkel invloed op je gewichtstoename. Het verschil zit hem in het feit dat je vaak s'avonds al aan je energiebehoefte zit en men vaak gaat snacken. Bedenk dat je s'nachts hersteld van je dag en je dus energie nodig hebt om dit mogelijk te maken. Stel je eet om 18:00 je laatste maaltijd en staat om 07:00 op, dan heb je dus 12 uur lang niks meer tot je genomen (laatste maaltijd eraf gerekend) Conclusie: Eten voor je gaat slapen is niet erg, maar houd rekening met je energiebehoefte en houd rekening met wat je eet!!!

Krachttraining voor vrouwen 

Voor mij geen krachttraining, dan word ik net zo'n (mannelijke) bodybuilder!

Fabel!

Het lichaam van een bodybuilder krijg je door een specifieke combinatie van krachttraining, dieet en hormonen(testosteron). Vrouwen hebben ook in enige maten testosteron in het lichaam, dat voornamelijk wordt geproduceerd door ‘ovaria’ en de bijnieren maar doordat het aanzienlijk lager is dan bij mannen is het bijna onmogelijk om op een natuurlijke manier net zo gespierd te worden als mannen. Dus vrouwen wees niet bang om wat extra gewicht te pakken!

Krachttraining op latere leeftijd 

Krachttraining voor 60+ jaar is niet goed….

Fabel!

Juist krachttraining is op latere leeftijd goed voor de mens. Inactiviteit zorgt voor botontkalking, hart en vaatziektes etc. Het is waar dat iemand van 60 niet hetzelfde niveau aan kan als iemand van 20, dit is logisch. De hormoonbalans is anders, het lichaam maakt minder hormonen aan waardoor het herstel langzamer gaat en er worden minder vernieuwende cellen aangemaakt. Desalniettemin is het goed om het lichaam belasting te geven, niet alleen om de spieren sterk te houden (die ons korset vormen voor het skelet) maar ook om het passief bewegingsapparaat (pezen,banden,kapsels) sterk en soepel te houden. Dus opa, ga alstublieft squatten!!!!

Broodvervanging 

Ben je al dat brood in de ochtend ook zo zat, en haal je er maar weinig energie uit?!

Probeer dan eens s'ochtends een boerenomelet te maken!

* 2 eieren
* broccoli (in kleine stukjes snijden)
* Tomaatje
* ui
* zout + peper

Deze bakken in olijfolie of lijnzaadolie en klaar is Kees!!! 

Die paaseitjes mogen er weer af!

Goeie pasen gehad en mogen die chocolade eitjes er weer af? Probeer dan het volgende:

1. Je lichaam stimuleren zichzelf warm te houden, dus die verwarming een tikje lager en een laag minder om je lichaam zorgt er voor dat je lichaam harder moet werken

2. Drink veel (koud) water

3. Eet eiwitrijk. Het kost je lichaam meer moeite om eiwitten af te breken dan bijvoorbeeld koolhydraten en wanneer het lichaam harder moet werken dan tsja..... je raad het wel!

4. Neem een koude douche, dit werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als de verwarming wat lager zetten. Begin met lauw/warm en zet hem steeds kouder!

5. Begin met krachttraining. Een kilo spiermassa verbruikt wel 100 kcal per dag om zichzelf in stand te houden!

6. Kruid je eten met bijvoorbeeld chilipeper, deze geeft je metabolisme tot 2 uur na de maaltijd nog een boost. Geen wereldwonder maar alle beetjes helpen!

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?

Bezoek onze webshop

Voor al jouw sportmerchandise »

Al vanaf €3,90 per week

Lees alle informatie »